jobbskatteavdraget bra för Sverige

Nyheter:
Många är de singelhushåll och barnfamiljer som förr tvingades söka olika former av bidrag för att få en tillvaro med stora räkningar och skattetyngda varor och tjänster att gå ihop. Men detta har förändrats.

Idag får en låg- eller medelinkomsttagare ut ca 1 500 kronor mer varje månad efter skatt. På ett år blir det ungefär en hel extra månadslön! Denna trettonde månadslön vill vänsterpartierna S, MP och V ta bort. De vill återigen göra dig ännu mer beroende av staten. Vi andra tycker att det är bra att människor får mer makt över sina egna liv.

Vill du veta hur mycket mer just du får i plånboken varje månad? Svaret får du på www.jobbskatteavdrag.se.

Sjukförsäkringen uppdrag granskning sände den 13/1

Sjukförsäkring
Det förekommer en hel del medierapportering om enskilda sjukförsäkringsfall. För Moderaterna är det givetvis viktigt att lyssna till dessa berättelser, men de är ofta svåra att kommentera eftersom det är omöjligt att känna till alla omständigheter.
Foto: Stockexpert
Foto: Stockexpert

Uppdrag Granskning sände igår (13/1) ett program om en kvinna som under en lång tid varit drabbad av både fysisk och psykisk ohälsa.

Under våren förra året gick det så långt att hon valde att ta sitt eget liv. I programmet drivs tesen att kvinnan begick självmord som ett resultat av Försäkringskassans bemötande och sjukförsäkringsreglerna.

Det är djupt beklagligt, oavsett anledning, när någon mår så dåligt att man inte finner en annan väg ut än att begå självmord. Kvinnans lidande och öde är i sig en tragedi.

Det är viktigt att framhålla att Försäkringskassan i alla lägen måste bemöta människor med värdighet och respekt. När man har kontakter med personer som är sköra och mår dåligt bör man vara extra varsam och förvissa sig om att det inte uppstår oklarheter som i sig kan skapa oro.

Sjukförsäkringsreformen handlar om att återupprätta den ursprungliga tanken med försäkringen. Nämligen att den som inte kan arbeta på grund av sjukdom eller skada ska kunna känna sig trygg i att få sin ersättning från försäkringen, samtidigt som den som kan arbeta ska göra det eller få stöd för att hitta ett passande jobb.

Reformeringen av sjukförsäkringen syftar till att undvika att människor hamnar i långa sjukskrivningar eller förtidspension utan att ha fått den vård och rehabilitering som i många fall kunde ha hjälpt dem tillbaka till arbetslivet.

För vi vet att ju längre man är sjukfrånvarande desto större risk löper man att utveckla andra sjukdomar, förlora självförtroendet, bli socialt isolerad och drabbas av missbruksproblem. Ohälsa föder ohälsa, livskvaliteten förloras och risken för en förtida död ökar drastiskt.

När vi fick väljarnas förtroende i valet 2006 så hade Sverige på en och samma gång en av världens friskaste befolkningar och samtidigt världens mest sjukfrånvarande befolkning.

Genom reformeringen av sjukförsäkringen och omfattande satsningar på vård och rehabilitering så är vi nu på väg att få en mer långsiktigt hållbar situation.
 

 

Dela med andra:  Vad är det här?
Artikel publicerad 2010-01-14

Medlems möte med julmat och sång 14/12

Det var en lyckat kväll med god mat och sång
i lycktan den 14/12-09

Annie och Jenny stod för sång med höga toner www.jam.se


RSS 2.0